Asunnon myynti poikkeuksellisissa olosuhteissa

Me Kotijoukkueella tunnemme vastuumme. Tiedämme myös, että oman asunnon myynti voi nykyisissä olosuhteissa mietityttää ja askarruttaa. Siksi olemme kehittäneet myyntiprosessiamme vielä asiakasystävällisempään ja ennen kaikkea turvallisempaan suuntaan.

Nyt koko asunnonmyyntiprosessi onnistuu kauttamme turvallisesti ja tehokkaasti – tarvittaessa jopa kokonaan ilman fyysistä kohtaamista. Asuntokauppa jatkuu kuten ennenkin, eikä ole tarvetta jäädä odottelemaan parempia aikoja.

 

Kuinka sinun kannattaa toimia?

Helpoiten pääset alkuun täyttämällä alla olevan lomakkeen. Otamme viipymättä yhteyttä puhelimitse ja kartoitamme yhdessä tilanteen. Puhelun aikana keskustelemme jatkotoimenpiteistä ja voimme sopia verkkotapaamisen sinulle sopivana ajankohtana. Voit myös soittaa suoraan meille alueesi toimiston päivystysnumeroon tai lähestyä meitä sähköpostitse.

Verkkotapaamisen (videopuhelu, WhatsApp, FaceTime, Skype) aikana kerromme näkemyksemme myytävän asunnon oikeasta hinnoittelusta sekä tehokkaasta ja toimivaksi todetusta tavastamme myydä asiakkaidemme koteja. Saat myös arvokasta tietoa markkinatilanteesta asuinalueellasi. Samalla saamme jo tarkempia tietoja asunnostasi hinta-arviomme perusteeksi. Arviointipalvelumme ei sido mihinkään ja on aina täysin veloituksetonta!

 

Kohdekatselmuksen aikana välittäjä tutustuu kohteeseen

Seuraavassa vaiheessa välittäjämme tulee suorittamaan katselmuksen asunnossasi. On sanomattakin selvää, että emme voi antaa luotettavaa hinta-arviota ja lähteä myymään asuntoasi ennen kuin olemme siihen tutustuneet huolellisesti, ja se edellyttää käyntiä paikan päällä.

Välittäjämme ovat ammattilaisia, ja he voivat tarvittaessa käydä tutustumassa kohteeseen, vaikka et itse olisi paikalla – ihan miten sovitaan. Katselmuksen kesto riippuu luonnollisesti täysin kohteesta, mutta nopeimmillaan se voi olla vain viidentoista minuutin mittainen. Asia saadaan hoidettua vaikkapa sillä välin, kun piipahdat lähikaupassa tai käyt lenkkeilemässä.

Heti katselmuksen jälkeen välittäjä ottaa sinuun yhteyttä. Jos katselmuksen aikana on jäänyt avoimia kysymyksiä puolin tai toisin, ne käydään läpi ja pääset keskustelemaan tarkemmin kotisi myynnistä.

Kaikki välittäjämme on ohjeistettu toimimaan koronavirusepidemian aikana viranomaisten suositusten mukaisesti, ja meille on erityisen tärkeää, että voit luottaa meihin sataprosenttisesti kaikissa tilanteissa. Huolehdimme asianmukaisesti mm. käsihygieniasta kohdekatselmuksen aikana.

 

Ja sitten, tuumasta toimeen

Myyntitoimeksiannon tekeminen onnistuu kätevästi sähköistä asiointipalvelua hyödyntäen. Laadimme myyntitoimeksiantosopimuksen yhteisesti sovittujen ehtojen mukaisesti valmiiksi ja lähetämme sähköpostiisi linkin. Pääset tutustumaan toimeksiantosopimukseen kaikessa rauhassa ja allekirjoittamaan sopimuksen digitaalisesti verkkopankkitunnusten avulla.

Sähköinen asiointipalvelu on selkeä ja helppo käyttää, eikä vaadi erityistä osaamista tai laitteistoa. Tietokone tai älypuhelin riittävät vallan mainiosti verkkopankkitunnusten lisäksi.

Seuraavaksi sovimme kanssasi ajan asunnon kuvaamista varten. Käytämme kohteidemme kuvaamisessa ammattivalokuvaajaa. Ellet halua, sinun ei tarvitse olla paikalla kuvauksen aikana. Kuvaajamme toimivat kohteissa luonnollisesti samojen tiukkojen hygieniaohjeiden mukaisesti kuin välittäjämmekin.

Laadukkaasti valmistellun markkinointimateriaalin merkitys on ratkaiseva asunnon myynnin kannalta. 

 

Entä kaupanteko, onnistuuko sekin digitaalisesti?

Kyllä vain, koko myyntiprosessi kaupantekotilaisuus mukaan lukien voidaan pääsääntöisesti tehdä digitaalisesti, vaikka omalta kotisohvaltasi. Ostotarjoukset teemme kirjallisesti sähköisen asiointipalvelumme kautta. Hyödynnämme asunto-osakekaupassa digitaalista asuntokauppaa; DIAS mahdollistaa kauppakirjojen allekirjoittamisen ja eri osapuolten velvoitteiden hoitamisen digitaalisesti ilman lähikontaktia.

Silloinkin, kun kaupanteko on hoidettava perinteisesti pankissa, voivat välittäjämme huolehtia kaupanteosta valtakirjojen avulla. Pankkiin ei siis tarvitse välttämättä mennä edes kaupantekotilaisuuden vuoksi.

 

Kannattaako nyt myydä asunto?

Kukaan ei tiedä, kuinka kauan koronavirusepidemia vaikuttaa arkeemme. Osa myyjistä saattaa epäröidä myyntiä, mutta kokemuksemme mukaan ostajat ovat valmiita kaupantekoon. Itse asiassa, juuri nyt ostajilla on paremmin kuin koskaan aikaa perehtyä markkinoilla myynnissä oleviin koteihin.

Kun tilanne aikanaan normalisoituu, se merkitsee hyvin todennäköisesti melkoista määrää uusia myyntiin tulevia asuntoja samaan aikaan. Tarjonta saattaa hyvinkin ylittää kysynnän, eikä tuolloin kaikille myyntiin tuleville kohteille ehkä löydy ostajia. Ymmärrämme hyvin, jos haluat siirtää asuntosi myynnin aloitusta hieman myöhempään ajankohtaan. Kannattaa kuitenkin laittaa asiat vireille jo nyt, tehdään myyntitoimeksianto ja valmistellaan materiaalit huolella valmiiksi. Silloin on helppo aloittaa myynti juuri sinulle sopivaan aikaan.  

Joka tapauksessa, jos asuntosi myynti on nyt ajankohtainen, mitään esteitä sille ei ole. Olemme käytettävissäsi ja valmiina käärimään hihat joko nyt tai lähitulevaisuudessa.

Täytä lomake, niin olemme viipymättä yhteydessä!